ONS TEAM

angelique uitsnede

Angelique Bakels

Angelique Bakels is milieu-planologe. Heeft ruim 15 jaar ervaring als adviseur op het gebied van duurzame, holistische gebiedsontwikkeling. Specifieke kennis mbt relaties/verbindingen tussen mens- natuur en omgeving. Studeerde 3 jaar aan de HTS te Utrecht en aansluitend hierop Milieu-Planologie te Deventer, studeerde af op Duurzame Stedelijke Ontwikkeling.

Voor een duurzame samenleving is een holistische benadering belangrijk, daarom heeft ze veel onderzoek gedaan naar duurzaamheid mede in relatie tot de bebouwde omgeving, mens en leefkwaliteit. O.a. onderzoek naar ‘Ziel van de Stad’ en duurzaam bouwen in gemeenten (DUBO convenanten in ontwikkeling, Utrecht, 1998). Ze volgde aanverwante cursussen o.a. geomantie (aard-wetenschappen), feng shui, kinesiologie, transitie economie en dialoge with nature.

In Zuid-Afrika werkzaam geweest als projectleider voor het ontwikkelen en opzetten van een natuurreservaat en retraite centrum. Gewerkt voor diverse stichtingen o.a Lippe-Biesterfeld Foundation (t.b.v. relatie mens-natuur) en Stichting de Witte Roos (t.b.v. duurzaamheid).   Ze was co-redacteur van boek Duurzaam Denken Doen, Radboud Universiteit Nijmegen, Stichting Our Common Future 2.0, 2011 Kluwer. Medeoprichter van Stichting DenHaagVerlicht. Co-ontwikkelaar van de opleiding Smart Sustainable Cities, UNC. Lid van aanjaagteam Rijksduurzaamheidsnetwerk ter bevordering van Circulaire Economie. 

foto Cor bij Michiel bijgesneden

Cor Rademaker

Cor Rademaker is altijd geïnteresseerd geweest in en heeft gewerkt aan een duurzame, holistische en gebalanceerde sociaal-economische ontwikkeling van steden, sinds de jaren tachtig met zijn bedrijf Strateq. Door de jaren heen is Strateq betrokken geweest bij meer dan tweederde deel van de stedelijke nieuwbouw en ontwikkeling in Nederland. Cor wordt vandaag gezien als een expert op het gebied van stedelijke ontwikkeling en werkt nauw samen met diverse universiteiten, zoals de Technische Universiteit Delft (oa. een duurzame TU campus en aan steden die autarkisch zijn op het gebied van energie, water en afval), de Rijks Universiteit Utrecht (Smart Cities), University of North Carolina (ontwikkeling masters program Smart Resilient Cities, CleanTechSummit) en de Haagse Hogeschool (Ondernemen en innoveren). 
Cor is voorzitter van de Nederlandse Strategische AdviesGroep Smart Cities en is betrokken bij de EU SSCC-CG (Smart and Sustainable Cities and Communities Coordination Group). Daar ligt de aandacht bij normalisering van strategieën, processen en technologie noodzakelijk om Smart Cities te ontwikkelen, resulterend in een roadmap to Smart Cities.

Cor is geïnteresseerd in hoe burgers en (stedelijke) omgeving elkaar beïnvloeden en studeerde daarom stadsplanologie, sociale geografie en bedrijfseconomie aan NHTV Tilburg, RijksUniversiteit Utrecht en Erasmus Universiteit Rotterdam.

Simon Damstra

Simon Damstra is inmiddels 10 jaar onderzoekende hoe we een duurzame samenleving kunnen realiseren. Dat heeft hem door drie duurzaamheidsstudies geleid. De laatste drie jaar heeft hij zich vooral gericht heeft op sociale innovatie in de praktijk. Initiatieven waar Simon betrokken bij is zijn Strateq en We-Space Lab.

foto Paul

Paul Pattynama

Paul Pattynama heeft meer dan 25 jaar ervaring in het veiligheid domein zowel als eindverantwoordelijke, onderzoeker, trainer en consultant voor overheden, NGO’s, bedrijven en kennisinstellingen.

Paul's professionele ervaring is een combinatie van operationele, tactische en strategische deskundigheid. Hij is bouwkundig ingenieur en behaalde een Master in Crisis and Disaster Management. Voor zijn werkgevers heeft hij gewerkt als veiligheidsprofessional in consulting, onderzoeken, ontwerpen en implementeren, zoals de haven van Rotterdam, het ministerie van Veiligheid en Justitie en de regering van Sint Maarten (NA). Paul heeft klanten geadviseerd in veiligheid van beleidsvorming, training en communicatie.

Aangezien veiligheid en innovatie Paul's passie en expertise zijn, is hij de mede-oprichter en voorzitter van de Stichting Innovatie voor Veiligheid (SIVV). Hij is ook betrokken bij diverse Smart City projecten vanuit de overtuiging dat een van de doelstellingen van een Smart City comfortabel te leven betreft waar veiligheid een belangrijke factor van is.