Wie we zijn

homes-89501_1920

Korte historie
Strateq is een onderzoeks- en adviesbureau, dat in 1989 is opgericht om duurzame gebieds- en bedrijfsontwikkeling te bevorderen door (markt-) gericht onderzoek en advies. Strateq heeft vestigingen in Nederland (Den Haag) en de Verenigde Staten (Chapel Hill, NC). Met  ruim 25 jaar ervaring is Strateq nu de pionier en expert op het gebied van "smart cities”.

Door de jaren heen is Strateq betrokken geweest bij meer dan tweederde deel van de stedelijke nieuwbouw en ontwikkeling in Nederland. Zo is Strateq betrokken bij diverse Smart City Projects, oa. in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven en internationaal zoals in Rio de Janeiro en Raleigh/Durham NC.

Ons aanbod
Strateq biedt strategievorming, consultancy, project planning, project management, business development advies, kwantitatieve en kwalitatieve analyse, alsmede opleiding en workshops. Voor dat laatste heeft Strateq speciaal haar opleidingsorganisatie SISCA (Strateq International Smart City Academy) opgericht. Strateq maakt gebruik van een projectmatige aanpak en eigen unieke modellen, gebaseerd op een holistische, whole-systems aanpak.

Missie en visie
Onze missie is het bereiken op langere termijn van evenwicht en geluk voor direct en indirect betrokken mensen, langere termijn evenwicht en ontwikkeling zonder schadelijke uitstoot. Duurzaam in brede zin. 
Onze visie is dit te bereiken door een integrale, holistische aanpak, gebaseerd op concrete, gerichte, actuele data en andere informatie. Indien deze niet aanwezig is, verzamelen wij dit d.m.v. gerichte studies en direct veldwerk.

Marketing stelt potentiele gebruikers centraal, strategische marketing en marktonderzoek zijn dan ook uitstekende technieken om plaatsen en producten te ontwikkelen waarin of waarmee mensen zich goed voelen en goed gebruiken.

Ons doel is gezonde stedelijke gemeenschappen in gezonde gebieden, met solide financiële en duurzame returns. Onze lange en rijke geschiedenis, brede expertise, met een specifieke, geïntegreerde aanpak, en helder, beknopt advies zijn de onderscheidende kenmerken van onze organisatie.